Netflix a lansat recent un nou serial captivant, care provoacă spectatorii să se întrebe: „Ce ai face dacă fiul tău adolescent ar fi acuzat de crimă?”

Acesta este un aspect central al intrigii din noua dramă criminală, intitulat „Adolescență coruptă”, prezentat abonaților Netflix din România.
Revista Variety detaliază că „Adolescență” este o miniserie limitată la patru episoade, fiecare filmat într-un singur cadru continuu, ceea ce intensifică emoțiile prezentate.
Povestea se concentrează pe Jamie Miller, un adolescent de 13 ani, interpretat de Owen Cooper, care se află în fața legii sub suspiciunea că a ucis o colegă de clasă.
Evenimentele se desfășoară în timp real, de la percheziția efectuată de poliție dimineața, până la interogatoriul său și descoperirea adevărului în legătură cu incidentul. Dar este el cu adevărat vinovat?
Premisa, stilul de filmare inovator și revelațiile intrigante au generat discuții ample pe rețelele sociale, atât în Statele Unite, cât și în alte părți ale lumii, inclusiv în România.
Publicații precum India Today se întreabă de ce „Adolescență” a devenit subiect de conversație, iar Forbes o numește o „capodoperă” datorită modului său de filmare.
Serialul „Adolescență” abordează o „epidemie reală”
Forbes explică faptul că noua miniserie de la Netflix nu se bazează pe un singur caz real, ci a fost inspirată de „epidemia în creștere” a violenței cu cuțitul în Marea Britanie, conform declarațiilor lui Stephen Graham, unul dintre creatori.
„Un incident a implicat un băiat acuzat că a înjunghiat o fată”, a menționat Graham într-un interviu pentru Tudum, site-ul de știri al Netflix. „Acest lucru m-a șocat. Mă întrebam ce se întâmplă în societate, de ce un tânăr ajunge să comită un astfel de act? Această întrebare m-a frământat. Și, din păcate, s-au mai întâmplat aceste crime și alte dăți.”
Conform Oficiului Național de Statistică din Londra, 83% dintre omuciderile înregistrate la adolescenți în 2023-2024 au fost comise cu arme albe.
Jack Thorne, celălalt creator al serialului „Adolescență”, a subliniat că o altă motivație a fost analiza furiei masculine. Graham a declarat pentru Vanity Fair că nu a fost familiarizat cu conceptul de „manosferă” – o rețea online controversată axată pe drepturile bărbaților.
„Nu am știut ce este această comunitate până când Jack mi-a explicat, iar acest lucru m-a surprins mult”, a adăugat el.
„Adolescență” ajunge rapid în fruntea preferințelor publicului
Conform datelor de pe FlixPatrol, care monitorizează în timp real succesul filmelor și serialelor pe diverse platforme de streaming, „Adolescență” a devenit cea mai urmărită serie pe Netflix din prima zi de la lansare, pe aproape toate piețele, inclusiv în Statele Unite și România.
Acest succes este cu atât mai surprinzător având în vedere că Netflix a investit puțin în promovarea acestui film. Seria creată de Graham și Thorne nu a fost chiar menționată în newsletter-ul lunar dedicat noutăților.
Pentru luna curentă, Netflix s-a concentrat pe serialul „The Leopard”, care este bazat pe romanul apreciat „Il Gattopardo” și pe lansarea celui de-al nouălea sezon al serialului „Formula One: Drive to Survive”.
Această situație amintește de succesul anterior al serialului „Micuțul meu ren”, care a fost și el popular, în ciuda unui buget limitat de marketing.
Asemenea serialului menționat, „Adolescență” a fost apreciat de critici, având o rată a aprobării de 98% pe agregatorul Rotten Tomatoes și un rating de 90 din 100 pe Metacritic.
Criticii remarcă faptul că serialul „nu este ușor de urmărit, dar mesajul său îndrăzneț și felul în care este prezentat îl transformă într-o dintre cele mai bune producții ce vor apărea anul acesta”.]}]} JSON.stringify({