Pasagerul care a plătit 50.000 de dolari pentru clasa întâi la Emirates a generat controverse după ce a comparat experiența sa cu cea a pasagerilor din clasa economică

Pasagerul care a plătit 50.000 de dolari pentru clasa întâi la Emirates a generat controverse după ce a comparat experiența sa cu cea a pasagerilor din clasa economică
Scaun luxos din piele, clasa întâi a unui avion. Generat de inteligența artificială. Sursa: Nataliia Osetrova | Dreamstime.com

Jake Bass, un bărbat care se prezintă ca CEO, a primit critici intense pe rețelele de socializare după ce a postat despre zborul său către Dubai, însoțit de tatăl său, pentru care a cheltuit 50.000 de dolari pentru a călători la clasa întâi: „470 de pasageri. Doar doi la clasa întâi – noi”. După reacțiile negative, Jake Bass a recunoscut că a utilizat Chat GPT pentru a crea postarea, „pentru a provoca emoții”.

Jake Bass a declarat că a dorit ca mesajul său, referitor la suma cheltuită pentru a călători cu tatăl său la clasa întâi până în Dubai, să servească drept inspirație.

În descrierea postării care a stârnit controverse, el compară experiența luxuoasă cu cea a pasagerilor din clasa economică, iar criticii consideră că perspectiva sa este una arogantă, camuflată sub forma unei „inspirații”.

CEO-ul a recunoscut că mesajul a fost generat cu ajutorul Chat GPT pentru a „provoca emoții, a crea diviziune și a genera un angajament masiv”.

„Just am zburat cu tatăl meu la Dubai. Clasa întâi. Emirates. Zbor de 50.000 de dolari. (Total diferit de cei 1.200 de dolari pe care îi plăteam înainte în clasa economică.) 470 de pasageri. Doar 2 la clasa întâi – noi”, a scris Bass în deschiderea postării sale.

Apoi, a realizat o analogie cu pilotul care ajustează direcția cu un singur grad pentru a evita turbulențele, concluzionând că „o mică schimbare de direcție… poate schimba totul”.

Mesajul, care trebuia să inspire, conform lui Jake Bass, era însoțit de fotografii cu cabinele luxoase, mese rafinate și accesorii premium, creând un contrast considerat de mulți ca fiind mai degrabă ostentativ decât motivațional.

„Diferența dintre tine și ceilalți 468 este că ei nu au risipit 50.000 de dolari pe ceva atât de temporar”

Reacția comunității online a fost rapidă și extrem de negativă. Multe persoane care au vizualizat postarea l-au acuzat pe Bass de „lăcomie”, „egoism” și de a fi „insuportabil”. Mulți au subliniat că adevărata diferență dintre Bass și ceilalți 468 de pasageri din clasa economică consta în privilegiul financiar.

„Diferența dintre tine și cei 468 din spate este că ei nu au risipit 50.000 de dolari pe ceva atât de temporar ca un loc într-un avion”, a comentat cineva.

Alții și-au exprimat scepticismul cu privire la acuratețea prețului menționat și autenticitatea fotografiilor.

În fața criticilor, Bass a mers mai departe, oferind un zbor oriunde în lume unui „norocos” care îl urmărea pe rețelele sociale, o mișcare văzută de critici ca o încercare de a profita de scandal pentru a-și crește numărul de urmăritori.

„Algoritmul îmi afectează imaginea”

Jake Bass a explicat că folosește inteligența artificială „ca unealtă pentru a-mi formula cuvintele astfel încât să devină virale”.

„Algoritmul mă face să par un nesuferit”, a mai menționat el.

Chiar și după ce a recunoscut influența AI-ului asupra mesajului, Bass a apărat întregul concept.

„Nu cred că am spus ceva greșit. Am împărtășit o perspectivă care îi determină pe oameni să reflecteze asupra alegerilor lor, iar acest lucru îi face pe unii să se simtă inconfortabil”, a declarat el.

Un utilizator a comentat că postarea părea venită de la un „arogant absolut, care sugerează că cei care nu își permit clasa întâi sunt responsabili de propriile alegeri proaste.”

În ciuda valului de reacții negative, Bass a considerat atenția mediatică drept o validare, postând pe Instagram că această expunere arată că „face ceva bine”.

Foto: Dreamstime.com

Recomandari
Show Cookie Preferences