Un grup de tineri din Vaslui acuzați de polițiști că au simulalt un accident mortal: manechin de paie îmbrăcat în haine, utilizat în scenariu

Un grup de tineri din Vaslui acuzați de polițiști că au simulalt un accident mortal: manechin de paie îmbrăcat în haine, utilizat în scenariu
Manechin îmbrăcat ca un om, aruncat în apropiere de Vaslui / SURSA FOTO: IPJ Vaslui

Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a primit, marți noapte, un apel la 112 prin care anunța un accident de circulație pe DN 24, la ieșirea din localitatea Satu Nou, comuna Muntenii de Sus, și că o persoană ar fi decedat.

La sosirea echipelor de intervenție, la câțiva kilometri nord de Vaslui, polițiștii au observat un corp întins pe șosea, cu sânge pe asfalt. Martorul care a sunat la 112 se afla într-un autoturism și a observat urmele roșii, alarmându-se și sunând la Poliție, raportând un cadavru.

Polițiștii din Vaslui s-au mobilizat, anticipând că au de-a face cu un accident cu fugă de la locul faptei. Însă, în momentul apropierii, situația a devenit cu totul diferită. Corpul era, de fapt, un manechin îmbrăcat ca un om, iar sângele era o substanță falsă.

„Conform primelor investigații, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui au stabilit că, în noaptea de 15 spre 16 aprilie 2025, șase adolescenți cu vârste între 14 și 19 ani, din localitatea Satu Nou, au amplasat pe partea carosabilă a drumului național DN 24, un manechin din paie îmbrăcat în haine și stropit cu o substanță roșie”, au declarat reprezentanții IPJ Vaslui.

„Manechinul imita o persoană victima unei infracțiuni și a provocat dificultăți în circulația pe acel sector de drum, afectând dreptul la liberă circulație al șoferilor”, au adăugat autoritățile.

Astfel de simulări, subliniază poliția, pot duce la accidente reale.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru „împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice”.

Ei subliniază riscurile grave asociate cu astfel de acțiuni:

  • Provocarea unei situații de panică în rândul șoferilor și pietonilor;
  • Atragerea nejustificată a unor resurse de intervenție (Poliție, Ambulanță, Pompieri), care ar putea fi necesare pentru urgențe reale.
  • Încălcarea siguranței rutiere, prin distragerea atenției conducătorilor auto și creșterea riscului de accidente rutiere grave.

„Facem apel la părinți și cadre didactice să abordeze cu tinerii riscurile și efectele acestor comportamente”, au mai transmis oficialii IPJ Vaslui.

Recomandari
Show Cookie Preferences