VIDEO Selly, despre incidentele de la festivalul „Beach, Please”: „Muzica pe care o ascultă tinerii voştri! Nu aş vrea să trăiesc într-o ţară cu cenzură!”

VIDEO Selly, despre incidentele de la festivalul „Beach, Please”: „Muzica pe care o ascultă tinerii voştri! Nu aş vrea să trăiesc într-o ţară cu cenzură!”
Selly. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Andrei Șelaru, cunoscut ca Selly și co-organizator al festivalului „Beach, Please!”, a reacționat la acuzațiile din mediul public privind promovarea consumului de droguri și a muzicii cu mesaje violente sau sexuale la acest eveniment. El afirmă: „Muzica hip-hop nu transformă oameni în depravați, așa cum muzica clasică nu te face mai inteligent, fie că o asculti în căști sau la festival.”

Într-un videoclip de aproape 17 minute publicat pe rețelele sociale, Selly a abordat și incidentele din cadrul festivalului, inclusiv rănirea unui adolescent care a sărit de pe scenă la apelul rapperului Destroy Lonely, și comentariile controversate ale trapperului Albert NBN.

„Aceasta este muzica hip-hop! Include mesaje violente, vulgare, referitoare la sex și substanțe interzise. Vreți să le interziceți? Eu nu aș dori să trăiesc într-o țară ce revine la cenzură”, subliniază Selly în videoclip.

„Îmi iubesc foarte mult țara și am reinvestit toți banii câștigați în România, dar nu doresc să revenim la cenzură. Aceste piese există în spațiul public de ani buni, dar oamenii sunt mai îngrijorați doar când le aud într-un festival”, a adăugat Selly.

Selly: „Muzica hip-hop nu face pe nimeni mai depravat, la fel cum muzica clasică nu te face mai deştept”

Selly se adresează și părinților, afirmând că „generația mea ascultă acest tip de muzică și nu există nicio problemă”.

„Muzica hip-hop nu transformă tinerii în depravați, exact cum muzica clasică nu te face mai inteligent. Eu ascult acest gen de muzică, dar nu consum droguri, nu fac excese, sunt un tânăr responsabil și majoritatea celor prezenți la festival sunt la fel: tineri extraordinari, din familii bune, cu performanțe școlare excelente”, a declarat Selly.

În acest an, 20% din participanții la festivalul „Beach, Please!” au fost minori, cu vârste între 16 și 17 ani, restul având între 18 și 25 de ani.

„Minorii au venit cu acordul părinților. Credeți că nu au mai auzit de înjurături, sex sau droguri? Știau exact ce artiști cântă și au venit tocmai pentru că asta este muzica pe care o ascultă zilnic”, a explicat Selly.

Selly aduce în discuție trupele Paraziții, BUG Mafia și Valahia

În videoclipul său, Selly le cere celor care s-au declarat „oripilați” de festival să își amintească ce ascultau în tinerețe, menționând trupele Paraziții, BUG Mafia și Valahia.

„Îți amintești de trupele rock din anii '80 - '90, cu imagini controversate? Niciunul dintre voi nu a devenit satanist. Acesta este specific vârstei adolescenței: teribilismul, rebeliunea. Este normal să vrem să fim diferiți și să ascultăm muzică mai agresivă”, a adăugat Selly.

Controverse la „Beach, Please!” 2025

Jandarmeria Constanța a anunțat că trapperul Albert NBN a primit trei amenzi, fiecare în valoare de 1.000 lei, pentru „încălcarea unor norme de conviețuire socială” pe parcursul festivalului.

Deputatul Dumitru Coarnă a anunțat că a depus o plângere penală la Parchetul General după prestația lui Albert NBN, acuzându-l că a folosit expresii „vulgare, jignitoare și ofensatoare” în raport cu România, în fața a mii de tineri. Artistul a cântat piesa NBN World la festival.

Albert NBN a explicat, ulterior, că nu a intenționat să jignească românii, precizând: „Îmi iubesc țara, dar am o problemă personală cu statul. Am criticat autoritățile, nu nația.”

Organizatorii festivalului „Beach, Please!” au subliniat că evenimentul reprezintă un spațiu de libertate artistică dedicat culturii urbane și trap-ului și că nu vor cenzura artiștii care urcă pe scenă.

Recomandari
Show Cookie Preferences