„Vom înainta o plângere penală”. Declarația fostei judecătoare care a îndemnat românii să solicite „turul 2 înapoi” la curțile de apel din țară

„Vom înainta o plângere penală”. Declarația fostei judecătoare care a îndemnat românii să solicite „turul 2 înapoi” la curțile de apel din țară
Fosta judecătoare Lăcrămioara Axinte. Foto: Facebook

Lăcrămioara Axinte, fostă judecătoare responsabilă cu coordonarea contestațiilor împotriva hotărârii CCR privind anularea alegerilor, a declarat vineri la Antena 3 despre abuzurile de la Curtea de Apel București. Aceasta a subliniat că a fost creată o secție electorală ilegală, nefiind constituită în conformitate cu legea.

În prezent pensionară, Lăcrămioara Axinte a discutat despre contestațiile depuse la curțile de apel din întreaga țară, referitor la decizia CCR de anulare a alegerilor prezidențiale din 2024.

„Fiecare cetățean cu drept de vot are dreptul de a solicita anularea hotărârii Curții Constituționale, având statut de act administrativ normativ, la sediul Curții de Apel corespunzătoare domiciliului. Am oferit un model, iar cei interesați au completat și trimis singuri, achitând taxele de timbru necesare”, a declarat fosta judecătoare.

Ea a afirmat că scopul a fost de a aduce cazul în fața cât mai multor „judecători de contencios administrativ din țară”.

„Ne-am dorit ca speța să ajungă pe birourile cât mai multor judecători de contencios administrativ pentru a putea exprima o opinie și soluționa această cauză, și nu să fie judecată de cei favorizați, așa cum s-a întâmplat la Curtea de Apel București, unde au fost comise abuzuri. Vom înainta și o plângere penală. La Curtea de Apel București a fost înființată o secție electorală în mod ilegal, cu judecători dedicați care au respins cererile considerându-le în afara competenței instanțelor judecătorești”, a adăugat Lăcrămioara Axinte.

Aceste declarații au fost făcute în contextul în care un judecător de la Curtea de Apel Ploiești a hotărât, joi, să anuleze și să suspendă decizia Curții Constituționale privind anularea alegerilor prezidențiale programate pentru decembrie 2024.

O investigație efectuată de Snoop a relevat că, între 8 și 17 aprilie, curțile de apel din întreaga țară au primit peste 130 de cereri referitoare la anularea sau suspendarea deciziei CCR privind alegerile prezidențiale. Pe un site intitulat „Turul 2 Înapoi”, utilizatorii sunt ghidați în mod detaliat despre cum să acționeze în justiție împotriva CCR. Site-ul include și un link către contul de TikTok al Lăcrămioarei Axinte, unde aceasta explică cum se efectuează plata taxei judiciare de timbru.

Curtea Constituțională contestă decizia Curții de Apel Ploiești

Curtea Constituțională a formulat o contestație împotriva deciziei emise joi de judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploiești.

„Din păcate, cu încălcarea prevederilor Constituției României și a Legii nr.47/1992, care afirmă caracterul general obligatoriu al actelor Curții Constituționale de la publicarea acestora în Monitorul Oficial, o instanță judecătorească a intervenit, fără a avea temei constituțional și legal, asupra efectelor unei hotărâri obligatorii a instanței constituționale. Aceste aspecte au determinat Curtea să acționeze pentru a apăra ordinea constituțională și efectele Hotărârii nr.32/2024”, se arată în comunicatul CCR.

Recomandari
Show Cookie Preferences