Cristi Danileț: Decizia ICCJ care anulează hotărârea judecătorului de la Ploiești „se va aplica în toate dosarele deschise abuziv”

Cristi Danileț, fost judecător, a declarat că prin decizia de vineri a Înaltei Curți, care anulează hotărârea judecătorului de la Curtea de Apel Ploiești, s-au desființat și celelalte sute de procese aflate pe aceeași temă, desfășurate în întreaga țară.
- „Din sute de judecători care vor fi examinați, avem nevoie DOAR DE UNUL SINGUR SĂ FIE PATRIOT ȘI SĂ NE DEA DREPTATE” – Detalii despre modul în care instanțele au fost solicitate cu cereri de anulare a deciziei CCR sunt prezentate pe platforma de investigații Snoop.
- Pentru a susține jurnalismul de investigație prin formularul de 3,5% din impozitul pe venit, aveți posibilitatea să contribuiți AICI.
„ICCJ a anulat decizia de la Curtea de Apel Ploiești, iar soluția instanței supreme se va aplica în toate cele 120 de dosare deschise abuziv”, a afirmat Danileț pe Facebook.
„Întoarcere la primul tur! Ne vedem pe 4 mai la vot! Între timp, Inspecția are de lucru”, a mai adăugat fostul judecător.
Conform unei analize, în perioada 8-17 aprilie, peste 130 de cereri privind anularea sau suspendarea deciziei Curții Constituționale a României (CCR) de anulare a alegerilor prezidențiale din decembrie 2024 au fost înregistrate la curțile de apel din România. Utilizatorii de pe site-ul „Turul 2 Înapoi” au fost instruiți despre modul de a acționa în instanță împotriva CCR.
Curtea Constituțională a informat vineri, printr-un comunicat, că începând cu decembrie 2024, au fost depuse în instanțe peste 200 de acțiuni similare, contestând hotărârea CCR nr.32/2024. Până joi, instanțele de contencios administrativ au respins aceste cereri, sentința de la Curtea de Apel Ploiești fiind una singulară și izolată, conform CCR.
Înalta Curte de Casație și Justiție a acceptat vineri recursurile CCR și ale Parchetului împotriva deciziei judecătorului de la Curtea de Apel Ploiești, care a desființat hotărârea CCR privind anularea alegerilor prezidențiale. Decizia instanței supreme este definitivă.