Protestatar urcă pe sediul Înaltei Curți după anunțul de desființare a unei hotărâri controversate

Protestatar urcă pe sediul Înaltei Curți după anunțul de desființare a unei hotărâri controversate
Sediul provizoriu al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din București, 15 martie 2024. Inquam Photos / George Călin

Un bărbat a escaladat sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție vineri, ca reacție la decizia instanței de a anula hotărârea emisă joi de Curtea de Apel Ploiești cu privire la alegerile prezidențiale din 2024, conform imaginilor transmise de Digi 24.

  • „Avem nevoie de UN SINGUR JUDICATOR PATRIOT pentru a ne face dreptate” – Detalii pe marginea procesului prin care instanțele au fost inundate cu solicitări de anulare a deciziilor, expuse de site-ul de investigații Snoop.
  • Dacă doriți să susțineți jurnalismul de investigație, puteți contribui prin formularul de 3,5% din impozitul pe venit, AICI.

Conform reporterilor de la Digi 24, bărbatul care a urcat pe clădirea Înaltei Curți amenință că se va arunca, fiind cunoscut ca un participant la alte proteste recente.

Vineri, Înalta Curte de Casație și Justiție a validat recursurile depuse de CCR și Parchetul împotriva deciziei luate de magistratul de la Curtea de Apel Ploiești, care a anulat hotărârea CCR de anulare a alegerilor prezidențiale. Decizia instanței supreme este finală.

„Respinge solicitarea de suspendare a executării sentinței nr. 135 din 24 aprilie 2025, pronunțată de Curtea de Apel Ploiești – Secția de contencios administrativ și fiscal, invocată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, considerând-o fără obiect.

Instanța a admis excepția lipsei calității procesuale active în recursul invocat din oficiu. A respins recursul formulat de Andrei Ștefan Mitrea, considerând că a fost depus de o persoană fără calitate procesuală activă.

„Admite recursurile formulate de Curtea Constituțională a României și Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești împotriva sentinței nr. 135 din 24 aprilie 2025 pronunțate de Curtea de Apel Ploiești – Secția de contencios administrativ și fiscal. Casează în întregime sentința contestată și, rejudecând, admite excepția necompetentei generale a instanțelor judecătorești. Respinge cererile de suspendare și anulare a Hotărârii Curții Constituționale a României nr. 32 din 6 decembrie 2024, formulate de reclamanta Popescu Gheorghița, ca inadmisibile. Sentința este definitivă și a fost pronunțată la data de 25 aprilie 2025, prin punerea soluției la dispoziția părților prin intermediul grefei instanței”, se menționează în minuta deciziei emise vineri de Înalta Curte.

Recomandari
Show Cookie Preferences