Protestatar urcă pe sediul Înaltei Curți după anunțul de desființare a unei hotărâri controversate

Un bărbat a escaladat sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție vineri, ca reacție la decizia instanței de a anula hotărârea emisă joi de Curtea de Apel Ploiești cu privire la alegerile prezidențiale din 2024, conform imaginilor transmise de Digi 24.
- „Avem nevoie de UN SINGUR JUDICATOR PATRIOT pentru a ne face dreptate” – Detalii pe marginea procesului prin care instanțele au fost inundate cu solicitări de anulare a deciziilor, expuse de site-ul de investigații Snoop.
- Dacă doriți să susțineți jurnalismul de investigație, puteți contribui prin formularul de 3,5% din impozitul pe venit, AICI.
Conform reporterilor de la Digi 24, bărbatul care a urcat pe clădirea Înaltei Curți amenință că se va arunca, fiind cunoscut ca un participant la alte proteste recente.
Vineri, Înalta Curte de Casație și Justiție a validat recursurile depuse de CCR și Parchetul împotriva deciziei luate de magistratul de la Curtea de Apel Ploiești, care a anulat hotărârea CCR de anulare a alegerilor prezidențiale. Decizia instanței supreme este finală.
„Respinge solicitarea de suspendare a executării sentinței nr. 135 din 24 aprilie 2025, pronunțată de Curtea de Apel Ploiești – Secția de contencios administrativ și fiscal, invocată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, considerând-o fără obiect.
Instanța a admis excepția lipsei calității procesuale active în recursul invocat din oficiu. A respins recursul formulat de Andrei Ștefan Mitrea, considerând că a fost depus de o persoană fără calitate procesuală activă.
„Admite recursurile formulate de Curtea Constituțională a României și Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești împotriva sentinței nr. 135 din 24 aprilie 2025 pronunțate de Curtea de Apel Ploiești – Secția de contencios administrativ și fiscal. Casează în întregime sentința contestată și, rejudecând, admite excepția necompetentei generale a instanțelor judecătorești. Respinge cererile de suspendare și anulare a Hotărârii Curții Constituționale a României nr. 32 din 6 decembrie 2024, formulate de reclamanta Popescu Gheorghița, ca inadmisibile. Sentința este definitivă și a fost pronunțată la data de 25 aprilie 2025, prin punerea soluției la dispoziția părților prin intermediul grefei instanței”, se menționează în minuta deciziei emise vineri de Înalta Curte.