Când, cât și cui oferă românii bacșiș? Ghidul esențial pentru economia actuală

Când, cât și cui oferă românii bacșiș? Ghidul esențial pentru economia actuală
Bacșiș, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

După întrebarea clasică „cash sau card?”, personalul din restaurante a adăugat o nouă întrebare ce îți este adresată imediat ce ti se aduce nota: „doriți să adăugați bacșiș?”. Aceasta este o experiență comună pentru mulți, mai ales de când bacșișul poate fi inclus pe notă și este impozitat de autorități.

Ce este de făcut în această situație? Dacă ești mulțumit de serviciu, probabil că te gandeai oricum să lași bacșiș, chiar și fără a fi întrebat. Dar cum procedezi dacă servirea nu a fost pe măsura așteptărilor? Refuzi politicos cu un simplu „NU” sau cauți alte motive?

Obiceiurile legate de oferirea bacșișului în schimbul serviciilor au evoluat în ultimii ani, mai ales odată cu expansiunea economiei de tip gig în diverse domenii.

Acum, la ușa ta nu apare doar livratorul de pizza. Poți auzi soneria și de la livratorii de mâncare, curierii care aduc coletele comandate online, dar și angajații supermarketurilor de la care îți poți cumpăra produse online.

Află mai multe informații pe Panorama.

Recomandari
Show Cookie Preferences