Whisky-ul din 1981 dedicat căsătoriei Prințului Charles cu Prințesa Diana și o rară șampanie Moët & Chandon din 1953, disponibile la licitație în București
Licitația de Șampanie, Whisky și Vinuri de Colecție, ce marchează prima ediție din 2024, se apropie. La Palatul Cesianu-Racoviță vor fi expuse sticle de băuturi cu adevărat deosebite. O ediție specială a brandului Macallan, intitulată „Royal Marriage Malt Whisky – Long Life and Happiness”, va avea un loc de onoare, îmbuteliată în anul 1981, cu ocazia celebrei căsătorii din 29 iulie.
Acest whisky a fost realizat din recolte provenind din anii 1948 și 1961, corespunzând anilor de naștere ai celor doi membri ai Familiei Regale Britanice. Macallan a fost fondată în 1824 de Alexander Reid, un fermier de orz, devenind una dintre primele distilerii din Scoția cu licență de funcționare. Numele este derivat din cuvântul gaelic „magh”, semnificând „pământ fertil”, iar sufixul „llan” amintește de un călugăr, St. Fillan, asociat cu biserica din apropierea distileriei.
Prețul mediu de vânzare a acestui whisky pe piețele internaționale depășește 11.500 de euro, însă la această licitație, prețul de pornire este de doar 3.500 de euro. De asemenea, Macallan a lansat în 2011 o ediție limitată pentru căsătoria dintre Prințul William și Catherine Middleton, având la bază recoltele din 1996 și 1999, din care au fost produse exclusiv 1.000 de sticle.
Un alt lot interesant este William Larue Weller Kentucky Bourbon din 1920, ce beneficiază de o vechime de peste un secol, reîmbuteliat în decantor din cristal și însoțit de certificat de autenticitate. Prețul de pornire pentru acest bourbon este de doar 300 de euro.
Licitația de Șampanie, Whisky și Vinuri de Colecție se va desfășura și cu prezență fizică, la Palatul Cesianu-Racoviță (str. C.A. Rosetti nr. 5), oferind o selecție variată de vinuri celebre și whisky-uri, incluzând renumitele vinuri Saint-Émilion și Bordeaux-uri, alături de whisky-ul Suntory din Țara Soarelui Răsare. Totodată, vor fi disponibile sticle de șampanie care au lăsat o amprentă istorică, precum Dom Pérignon Vintage și Bollinger.
Printre articolele de mare interes se numără și șampania Moët & Chandon din anii 1960, având un preț de pornire de doar 75 de euro, precum și cea din 1953, cu un preț de pornire de 300 de euro. Totodată, setul de trei sticle Macallan Glenlivet (1937/1938/1939), îmbuteliate de Gordon și MacPhail, va începe licitația de la prețul de 5.000 de euro, iar cabinetul bicentenar Graham’s, cu două verticale de vin de Porto (1963-2011 și 1961-2006) va avea un preț de pornire de 15.000 de euro, iar prețul de listă este aproape dublu.
Galeriile Artmark vă oferă acces liber la toate expozițiile organizate cu ocazia licitațiilor casei A10 by Artmark. Vă invităm să explorați muzeul din inima Bucureștiului, deschis zilnic între orele 10.00 și 20.00, oferind o gamă de obiecte de colecție rare, care de obicei sunt disponibile doar pentru public în ocazii speciale.
Fiecare licitație ce are loc la Palatul Cesianu-Racoviță (str. C.A. Rosetti nr. 5) este un eveniment deschis, iar pasionații de artă, istorie și colecții pot participa atât fizic, cât și online, prin crearea unui cont pe site-ul artmark.ro.
Articol susținut de A10 by Artmark