Avertizarea unui fost vicepreședinte american: „Îngrijorările mele sunt reale” / Critici aduse lui Elon Musk

„Îngrijorările mele sunt reale, sincer, în legătură cu ceea ce se întâmplă în lume în prezent”, a afirmat fostul vicepreședinte al Statelor Unite, Kamala Harris, în cadrul unei conferințe, conform The Guardian.
Kamala Harris, care se află pentru prima dată în Australia, a fost distinsă cu titlul de invitat de onoare la Conferința imobiliară australiană 2025, desfășurată duminică.
Din postura de gazdă, veterinarul industriei imobiliare, John McGrath, a intervievat-o pe Harris timp de o oră, ocazie cu care a criticat comportamentul lui Elon Musk și și-a exprimat preocupările cu privire la inteligența artificială (AI) în fața unei audiențe de 4.500 de agenți imobiliari.
Fără a menționa numele lui Musk, ea l-a citat pe un apropiat al lui Trump ca exemplu de persoană care păstrează „această interpretare greșită a puterii unui lider, constând în faptul de a doborî pe alții”.
„A existat o persoană foarte în vogă în zilele noastre, cel puțin în mass-media, care a sugerat că empatia este un semn de slăbiciune civilizațiilor occidentale”, a adăugat ea.
„Imaginați-vă. Nu, a avea un anumit grad de curiozitate și preocupare pentru bunăstarea altora este, de fapt, un semn de putere”, a explicat Kamala Harris.
Elon Musk a criticat anterior administrația democratică a lui Harris și atitudinea acesteia privind imigranții în cadrul unui interviu cu podcasterul Joe Rogan, publicat în martie.
„Importanța cunoașterii istoriei”
Deși Harris nu a menționat numele lui Donald Trump, JD Vance sau înfrângerea sa strânsă în alegerile prezidențiale din noiembrie, ea a făcut observații subtile privind politicile externe și comerciale ale recentei administrații americane.
„Îngrijorările mele sunt reale, sincer, în legătură cu ceea ce se desfășoară acum la nivel mondial”, a declarat ea.
„Este esențial să reținem că istoria ne-a învățat că izolarea nu înseamnă defensivitate. Este crucial să înțelegem și să ne amintim lecțiile istorice, care subliniază interdependența și conexiunile dintre națiuni. Istoria ne-a arătat cât de vitale sunt relațiile bazate pe încredere, prieteniile, integritatea și onestitatea”, a completat Harris.
Fostul vicepreședinte al SUA a discutat și despre inteligența artificială, menționând că mulți americani nu au încredere în această tehnologie, având în vedere riscurile asupra locurilor de muncă și posibilitatea diseminării informațiilor false.
„Este esențial să celebrăm inovația, dar, din nou, ca și procuror, trebuie să ne întrebăm: ne asigurăm că persoanele vulnerabile sunt protejate?” a conchis ea.