O adolescentă a sustras telefonul vecinului și a apelat 112, afirmând că a fost răpită din Caracal împreună cu alte fete, cu o dubă neagră

O adolescentă a sustras telefonul vecinului și a apelat 112, afirmând că a fost răpită din Caracal împreună cu alte fete, cu o dubă neagră
112, Foto: Agerpres

Farsa orchestratată de trei fete dintr-o comună din judeţul Dolj a dus la sancțiuni de câte 500 de lei pentru părinții acestora. Poliția a informat și Protecția Copilului.

„Ajutor, am fost răpite!”. Acestea au fost cuvintele adresate poliţiştilor Secţiei 13 Poliţiei Rurale Segarcea, vineri, 23 mai, în jurul orei 23.26, în urma unui apel de urgenţă 112, efectuat de o tânără care s-a prezentat drept „Maria”, conform IPJ Dolj.

În timpul discuţiilor cu apelanta, aceasta a afirmat că a fost luată cu forţa din municipiul Caracal, judeţul Olt, împreună cu alte patru fete, fiind transportate cu o dubă neagră într-o direcţie necunoscută, fără a putea oferi numele celorlalte fete.

Imediat, echipe de poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Segarcea şi Secţiei nr. 13 Poliţie Rurală Segarcea au demarat căutări pentru a găsi fata.

Ziua de sâmbătă a adus identificarea a trei fete cu vârste de 12, 13 și 15 ani, provenind din comuna Calopăr.

„Din investigaţiile realizate și pe baza declarațiilor date în prezenţa părinţilor, cele trei tinere au menţionat că, printr-o decizie comună, au sustras telefonul mobil al unui vecin, iar cea de 13 ani a iniţiat apelul de urgenţă 112 în scopul de a face o glumă. Ulterior apelului 112, acestea au distrus cartela SIM și au restituit telefonul bărbatului”, a declarat IPJ Dolj.

Pe baza celor constatate, părinţii minorelor au fost sancţionaţi de poliţişti cu o amendă de 500 de lei, iar DGASPC Dolj a fost informat despre situație.

Apelul polițiștilor

Poliţiştii fac apel la utilizarea responsabilă a Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

„Educaţia are un rol crucial în conştientizarea importanţei acestui sistem destinat situaţiilor de urgenţă. Un apel fals poate determina utilizarea inutilă a resurselor, în timp ce alte persoane se află într-o situaţie reală de pericol”, au subliniat reprezentanţii poliţiei.

De asemenea, aceștia reamintesc că legislaţia română prevede sancţiuni pentru alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie, cu amenzi de la 2.000 lei la 4.000 lei sau muncă în folosul comunităţii între 200 și 400 de ore. Alertele abuzive la numărul unic de urgenţă pot atrage amenzi între 1.000 și 2.000 de lei sau muncă în folosul comunităţii de până la 200 de ore.

Recomandari
Show Cookie Preferences