Titularizare 2025: Proba scrisă se desfășoară astăzi, peste 40.000 de candidați la concurs

Titularizare 2025: Proba scrisă se desfășoară astăzi, peste 40.000 de candidați la concurs
Foto: Dreamstime

Concursul pentru ocuparea posturilor didactice în învățământul preuniversitar, sesiunea 2025, demarează marți, 15 iulie, cu proba scrisă.

Proba scrisă se va desfășura începând cu ora 9:00, în 121 de centre de concurs situate în 41 de județe și în municipiul București. La acest examen sunt așteptați mai mult de 39.700 de candidați.

Pentru obținerea titularizării, candidații sunt obligați să obțină cel puțin nota 7 la proba scrisă, precum și la proba practică/inspecția specială.

Cei care doresc angajarea temporară (suplinire) trebuie să înregistreze un minim de 5 atât la proba scrisă, cât și la cea practică/inspecția specială, specifică profilului postului.

Candidații care au obținut minimum nota 5 la inspecțiile speciale sau la probele practice pot participa la acest examen, totalul acestora fiind în jur de 39.700, din care mai mult de 7.400 sunt absolvenți ai studiilor liceale pedagogice, postliceale, universitare sau de master.

Durata probei scrise la Titularizare 2025

Proba scrisă are o durată de 4 ore, care poate fi extinsă cu 1-2 ore în situații speciale, cum ar fi pentru candidații cu deficiențe de vedere sau cei care necesită dictare.

Comisiile județene de organizare și desfășurare a concursului se asigură că cei cu deficiențe beneficiază de condiții egale, adaptând procedurile de redactare a lucrărilor la nevoile acestora, cu informarea Ministerului Educației.

Concursul testează cunoștințele de specialitate și didactica, conform unor programe validate prin ordin ministerial.

Subiectele pentru 119 discipline, traducerea acestora pentru limbile minorităților naționale și baremele de evaluare sunt furnizate de Centrul Național pentru Curriculum și Evaluare și vor fi publicate pe site-ul subiecte.edu.ro în ziua desfășurării probei.

Cei mai mulți candidați s-au înscris pentru discipline precum:

– învățământ preșcolar cu predare în limba română: peste 8.300 de candidați;

– învățământ primar cu predare în limba română: peste 6.100 de candidați;

– educație fizică și sport: peste 3.600 de candidați;

– limba și literatura română: peste 2.300 de candidați;

– limba engleză: peste 2.000 de candidați.

Lucrările scrise vor fi evaluate în mod digital în centre stabilite la nivel național, în funcție de discipline.

Afișarea rezultatelor

Rezultatele preliminare la proba scrisă vor fi publicate pe 22 iulie, atât în sediile inspectoratelor școlare, cât și pe site-ul dedicat. Contestațiile pot fi depuse la inspectorate, fie fizic, fie online, pe adresele specificate de fiecare inspectorat, în intervalele stabilite.

Rezultatele finale vor fi disponibile pe 30 iulie, în aceleași locații.

Repartizarea pe posturi

Repartizarea candidaților pe posturile didactice vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată se va face în ședințe publice organizate de inspectoratele școlare, în perioada 31 iulie – 1 august.

Organizarea și desfășurarea probei scrise sunt coordonate de inspectoratele școlare, sub îndrumarea Ministerului Educației.

Sălile pentru multiplicarea subiectelor, cele de concurs și cele pentru comisiile de evaluare sunt dotate cu camere de supraveghere audio-video.

Foto: Dreamstime

Recomandari
Show Cookie Preferences