Critici intense din partea propagandiștilor ruși la adresa lui Trump. Soloviov îl compară cu Biden, în timp ce „Păpușa de fier” a lui Putin discută despre o posibilă manipulare a CIA

Critici intense din partea propagandiștilor ruși la adresa lui Trump. Soloviov îl compară cu Biden, în timp ce „Păpușa de fier” a lui Putin discută despre o posibilă manipulare a CIA
Prezentatoarea TV Olga Skabeeva, cunoscută și sub numele de „Păpușa de fier a lui Putin”, pe 19.10.2022. FOTO: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Organizațiile mass-media de stat din Rusia au lansat atacuri vehemente împotriva președintelui american Donald Trump, după ce acesta a acuzat liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, că „spune prostii” în legătură cu conflictul din Ucraina, conform raportului publicat miercuri de Agentstvo, o publicație care operează din exil.

Criticile lui Trump au venit după o discuție telefonică cu Putin pe 4 iulie, unde, deși amândoi liderii au discutat despre războiul din Ucraina, nu au reușit să ajungă la o înțelegere pentru a-l încheia, în ciuda angajamentului repetat al președintelui american de a înfrunta această problemă, subliniază The Moscow Times.

„Putin ne lansează o mulțime de minciuni, dacă vrei să știi adevărul”, a afirmat Trump reporterilor la Casa Albă. „Este întotdeauna foarte amabil, dar e clar că acest lucru nu ajută”, a adăugat liderul republican.

Recent, Trump a declarat că va crește livrările de armament către Ucraina, aceasta fiind o schimbare semnificativă față de anunțul precedent al Washingtonului, care suspendea unele livrări de arme. De asemenea, a spus: „Putin nu respectă ființele umane. Ucide prea multă lume. Așa că vom trimite armament defensiv, ceea ce am aprobat.”

Mass-media rusă, care anterior îl considera pe Trump o alternativă rațională față de predecesorul său, președintele democrat Joe Biden, acum contestă deschis judecata și capacitățile politice ale acestuia.

Critica lui Soloviov

Marți, Vladimir Soloviov, un cunoscut prezentator de televiziune pro-Kremlin, l-a atacat pe Trump pentru modul în care s-a adresat lui Putin, considerând tonul acestuia unul lipsit de respect.

„Trump a început să se exprime grosolan”, a declarat Soloviov. „Se pare că trece printr-un proces de «bidenizare», devenind o versiune diferită a lui Biden, având convingerea că este singurul capabil să discute cu Putin”, a afirmat prezentatorul.

El a continuat să sublinieze că Rusia nu are nicio obligație de a se adapta preferințelor lui Trump.

În aceeași zi, Olga Skabeeva, o prezentatoare rusă de televiziune cunoscută sub numele de „păpușa de fier” a lui Putin, a sugerat că Statele Unite ar putea folosi cererea Ucrainei de a investiga posibila utilizare a armelor chimice de către Rusia ca o scuză pentru „a distruge regimul nostru”.

„Oare vom vedea o eprubetă de la (directorul CIA John) Ratcliffe?”, a întrebat ea, sugerând că agențiile de informații americane ar putea crea false dovezi împotriva Rusiei.

Gigantul media de stat Vesti a declarat că nemulțumirea lui Trump față de Putin reflectă temerile acestuia că războiul din Ucraina „nu decurge conform planurilor sale”.

La postul public Rossia-1, un reporter a mers mai departe, afirmând că „Afganistanul personal al lui Trump se apropie, având în vedere degringolada din Ucraina. Președintele se aseamănă din ce în ce mai mult cu predecesorul său, pe care îl disprețuiește.”

Retorica negativă la adresa lui Trump s-a intensificat și pe canalele de Telegram prorăzboi din Rusia și pe platformele de socializare cunoscute ca canalele-Z.

Un corespondent de război, Alexander Kotz, a ironizat o gafă diplomatică a lui Trump în timpul unei întâlniri cu președintele liberian Joseph Boakai, când acesta a întrebat cum de vorbește atât de abil engleza, deși aceasta este limba oficială a Liberiei.

„Trump ar putea să-l depășească pe Biden în gafele publice până la finalul mandatului său”, a comentat Kotz.

Critici pe rețelele sociale

Pe VKontakte, cea mai mare rețea socială din Rusia, numărul criticilor la adresa lui Trump a crescut semnificativ. Potrivit grupului de monitorizare Botnadzor, care analizează activitățile roboților („boților”) legate de instituțiile statului rus, au fost identificate peste 2.000 de comentarii negative la adresa lui Trump sub postările ce discutau despre recentele sale declarații.

Multe dintre aceste comentarii, asociate cu „boții”, l-au catalogat pe Trump drept „prost”, „guraliv” sau „bipolar”, exprimând îndoielile lor cu privire la creșterea livrărilor de arme către Kiev și sugerând că el nu va lua măsuri concrete.

După convorbirea telefonică cu Putin din 4 iulie, Trump a promis că SUA vor relua livrările de armament către Ucraina, în scopul protejării acesteia împotriva atacurilor rusești.

Recomandari
Show Cookie Preferences