Țara în care leii sunt crescuți ca animale de companie anunță măsuri drastice în urma unui atac surprinzător

În regiunea Punjab din Pakistan, optsprezece lei ținuți ilegal ca animale de companie au fost confiscati în urma unei operațiuni desfășurate după ce un leu a scăpat dintr-o locuință și a agresat o femeie și doi copii. Acest incident a survenit în această țară din Asia, una dintre cele mai populate din lume, conform unui raport al Reuters.
Reprezentanții departamentului provincial pentru faună sălbatică au comunicat faptul că femeia a suferit zgârieturi și contuzii, iar copiii de cinci și șapte ani au fost internați de urgență, însă rănile lor nu le pun viața în pericol.
Mubeen Elahi, directorul general al Departamentului pentru Faună Sălbatică și Parcuri din provincie, a explicat că leul, care era deținut fără autorizație într-o locuință din Lahore, al doilea oraș ca mărime din Pakistan, a fost confiscat și mutat într-un parc safari local. Proprietarul a fost arestat ulterior, conform poliției.
În Pakistan, pasiunea pentru animalele exotice ca animale de companie a crescut datorită influenței rețelelor sociale, unde proprietarii postează frecvent fotografii și videoclipuri cu acestea, considerându-le simboluri ale statutului social.
Pakistanul introduce reglementări stricte privind deținerea leilor
„Conform noilor reglementări pentru deținerea marilor feline, nicio persoană nu poate ține un leu fără permis, fără a respecta dimensiunile standard pentru cuști și fără a urma celelalte proceduri legale,” a declarat Elahi.
Pedeapsa pentru încălcarea acestor reglementări poate ajunge până la șapte ani de închisoare.
În plus, pe lângă confiscarea celor 18 lei, departamentul a efectuat percheziții la 38 de crescătorii de leoni și tigri și a reținut opt persoane pentru nerespectarea acestor reguli, a adăugat Elahi, menționând că toate unitățile vor fi inspectate până la sfârșitul săptămânii.
În Punjab, cea mai populată provincie din Pakistan, se estimează că există 584 de lei și tigri ținuți în locuințe private sau ferme de reproducere.
Qaim Ali, un bărbat de 30 de ani care a avut un leu, dar l-a vândut după ce a atacat nepotul său, a declarat pentru Reuters că cunoaște mulți oameni care dețin feline mari ca animale de companie.
„Majoritatea celor care le au nu sunt interesați de reproducere, ci îi consideră un simbol al puterii și influenței în societate,” a adăugat el.